Hrana za ribice i kornjače

Hrana za ribice i kornjače U mogućnosti smo da vam ponudimo običnu ili premium hranu za vaše akvarijumske ljubimce, takoč‘e od već uobičajenih proizvoč‘ača. Dakle u ponudi su sušeni račići, briketi i štapići, sirove proteinske granule, tetramiks listići, tubifeks briketi, larve komarca i još mnogo toga.

U ishrani ribica i kornjača učestvuju iste hranljive materije kao i za ostale životinje i to su:

Hrana za ribice i kornjače Proteini odnosno aminokiseline koji predstavljaju osnovnu gradivnu materiju i kao takvi ulaze u sastav svih tkiva koja sačinjavaju organizam. Bez njih se ne može zamisliti normalan metabolizam, pa neka vaši vodeni prijatelji nikad ne oskudevaju u njima. Dobar izvor proteina su posebno pripremljeni i osušeni insekti i njihove larve (komarca ili račića) ili granulirana odnosno proteinska mešavina.

Hrana za ribice i kornjače Ugljeni hidrati odnosno šećeri su potrebni vodenim životinjama radi pravilnog funkcionisanja moždanog i nervnog tkiva te kao energetsko hranivo. Ipak ribe koje koriste isključivo namirnice životinjskog porekla (mesojedi)  mogu imati problema ako koriste previše ugljenih hidrata iz hrane.

Masti su neophodne i kao gradivno i kao energetsko hranivo. Višak može dovesti do ugojenosti.

Vitamini su izuzetno važni za pravilan rast i razvoj mladog organizma i optimalan metabolizam i otpornost prema bolestima kroz ceo život.

Hrana za ribice i kornjače Hrana za ribice i kornjače Hrana za ribice i kornjače

brendovi-ribice-kornjace.jpg