Hrana za mačke

Hrana za mačkeMačka se tokom vremena nikada nije u potpunosti odmaćila kao što je to slučaj kod psa, ali svejedno, ona je danas vrlo omiljen i punopravan član mnogih porodica. Uistinu, često radi ono što joj se prohte, a to se u velikoj meri odnosi i na njen dnevni jelovnik. Hrana za mačkeJedan dan će sa radošću da prihvati ono što joj se servira, a drugi dan će tu istu hranu nogicama da isprosipa iz činijice, tražeći nešto drugo. Samo vlasnici maca znaju koliko im ponekad doč‘e da se uhvate za glavu dok smišljaju šta bi to ona danas želela za klopu.

Hrana za mačkeMačka je kao i pas, mesojed, a danas se može reći da je to čak i malo više od njega.  Zato je hrana za mačke bogatija hranljivim sastojcima, granula je praktično uvek masnija i jača, a konzerva ima više mesa koje je često zbog mačije probirljivosti spremljeno na specifičan način, kadkad je to gulaš, kadkad pašteta, a kadkad izmešano kao preliv, pa sad ko šta voli nek’ izvoli.

Hrana za mačkePrethodno opisana podela obroka po kvalitetu sadržaja i proizvodnje važi i kod mačaka, a zbog toga što veliki broj mačaka u poodmakloj dobi života ima česte probleme sa jetrom, bubrezima i mokraćnim putevima koji velikim delom nastaju kao posledica nepravilne ishrane (na primer hrana sa neuravnoteženom pH vrednošću), preporuka je da se maca hrani što je moguće kvalitetnije.

Hrana za mačkeMi vam možemo ponuditi solidan izbor hrane u vidu granula ili konzervi. Preporučujemo da u izvesnim vremenskim periodima maci promenite vrstu hrane, jer su novi ukusi takoč‘e i interesantniji. Posle se opet možete vratiti na već korišćenu hranu i tako napraviti jedan zatvoren krug kojim se ne dozvoljava da vašoj maci hrana koju servirate dosadi.
 

Hrana za mačkeHrana za mačkeHrana za mačke

brendovi-mace.jpg