Hrana za pse

Kuca AnjicaaJoš od vremena kada je, da bi došao do hrane, morao da lovi, čovek je shvatio da mu neke od životinja u tome mogu pomoći. Pri ovome se najviše isticao pas, koji je tada bio nešto malo pitomiji od običnog vuka. U nemilosrdnoj borbi za očuvanje života, došlo je do razvoja i osnaženja osećanja izmeč‘u čoveka i ove životinje i tako je kuca postala jedan od naših najboljih drugara.

Hrana za pseIako u osnovi mesojed, uz čoveka se navikao na svakavu hranu. Ipak hrana za pse treba u najvećoj meri da se sastoji od proteina životinjskog porekla, dakle mesa. Danas su sve češće u upotrebi granulirani (suvi) i konzervirani (vlažni) obroci koji se dobijaju preradom mesa i ostalih namirnica životinjskog porekla. Ovi “kupovni” obroci se prema udelu mesa u osnovnoj smeši i uravnotežnosti hranljivih sastojaka prema rasi, kategoriji i starosnoj dobi psa mogu podeliti na:

Hrana za pse- Ekonomični ili obični u čijoj se proizvodnji pretežno koriste mesne prerač‘evine (iznutrice) niske hranljive vrednosti i žitarice koje kada je granula u pitanju daju oblik i čvrstinu prilikom briketiranja. Sve hranljive materije (proteini, masti, ugljeni hidrati, vitamini, minerali itd.) postoje, ali njihova količina nije preciznije odreč‘ena, pa je samim tim kontrola stanja uhranjenosti vašeg psa proizvoljna i otežana.

Hrana za pse- Premium obroci sadrže veću količinu mesa, a manje iznutrica i žitarica. To je kvalitetniji obrok ujednačenijeg sastava, što naravno omogućava pravilniji razvoj i lakšu kontrolu zdravstvenog stanja vašeg ljubimca.

Hrana za pse- Super premium obroci sadrže mnogo više mesa nego prethodne dve kategorije, a kada su granule u pitanju lako se oseti njihova aroma na meso. Ali najvažnija karakteristika super premium obroka je što je on prošavši kroz dodatnu laboratorijsku analizu potpuno uravnotežen za rasu, kategoriju i starosnu dob vaše kuce, pa je tako i mogućnost poremećaja u ishrani i metabolizmu, pod uslovom da se preporuke proizvoč‘ača poštuju, svedena na minimum. Ne samo to, već uravnotežen sadržaj mikro i makro elemenata omogućuju pravilan razvoj kostiju i mišića kod štenadi tako da su poremećaji rasta, ukoliko je genetski status normalan, praktično isključeni, a takoč‘e se smanjuje i potreba za unošenjem vitamina i minerala u vidu tableta i kapi. S’ druge strane istina je da su ovi obroci i najskuplji.

Kod nas možete pronaći hranu svih navedenih kategorija i oblika. Ukoliko nam učinite čast i postanete i ostanete naš kupac, daćemo sve od sebe da opravdamo vaše poverenje.

Hrana za pseHrana za pseHrana za pse

Brendovi