Akcije

EFFIPRO SPOT-ON I SPREJ

Effipro efikasna i dugotrajna zaštita od buva i krpeljaOsnovni sastojak EFFIPRO-a je fipronil, koji se odomaćio na našem tržištu kroz upotrebu nekolicine preparata koji služe za efikasnu zaštitu kućnih ljubimaca od buva i krpelja. Ipak, nekoliko stvari izdvaja EFFIPRO od drugih preparata, a to su:

- Laka i bezbedna primena sa brzim i potpunim upijanjem u kožu životinje, bez utrljavanja.

- Čvrće vezivanje aktivne supstance za naročite elemente kože i dugotrajnija i efikasnija zaštita.

- Brža, efikasnija i jeftinija proizvodnja, što preparat čini praktičnijim, jeftinijim i dostupnijim od drugih.

Prodajna pakovanja EFFIPRO-a su spot-on (pipetice) i sprej. Spot-on pipetice su veoma praktične, njima se lako rukuje i preparat lako nanosi na ciljano mesto. Neće se prosuti sve dok je ne stisnete, čak i kada je otvorena. Sprej ima odličan sistem rasprskivanja sa mogućnošću podešavanja smera mlaza i samim tim količine utrošenog preparata.

EFFIPRO je veoma širokog spektra dejstva (deluje na veliki broj porodica krpelja i buva). Važno je znati da on, poput većine sličnih preparata nije namenjen njihovom rasterivanju, već je napravljen isključivo da bi ih ubio. Dakle, zaštitili smo našeg prijatelja EFFIPRO-om, krpelj ili buva ga napadaju prodiranjem svoje sisaljke/kukica u kožu, nakon čega za nekoliko trenutaka nastaje smrt napadača. Ponekad se desi da krpelj, pošto je dobio ono što je i zaslužio, ostane da visi na koži nekoliko sati, što može pogrešno da se protumači da je živ. Uginulog krpelja je mnogo lakše izvaditi iz kože nego živog, pa to i učinite bez panike.

Što se tiče krpelja, imajte na umu da on, pored toga što je uboo životinju i počeo da se kači svojim kukicama za potkožno tkivo, na sebi svojstven način mora da se prilagodi u toj sredini za šta su mu potrebna 24 do 48 sati, nakon čega počinje da se bavi pljuvanjem i tada nastaje problem. Ukoliko je koža našeg ljubimca zaštićena EFFIPRO-om, nema problema, jer isti krpelja ubija za svega nekoliko minuta.

Effipro efikasna i dugotrajna zaštita od buva i krpelja

Kada su u pitanju buve, ponovo ću naglasiti da su to DOSADNE BUBETINE KOJE SISAJU KRV I KOJE SE SAMO TADA NALAZE NA NAŠIM LJUBIMCIMA, A OSTALO VREME PROVODE VAN ŽIVOTINJE, GDE DNEVNO MOGU DA POLOŽE I PREKO 5000 JAJA. Dakle, to što nismo videli buvu na koži/dlaci našeg drugara, ne znači da ih on nema, jer su najverovatnije tu negde u vašem stanu (ispod radijatora, tepiha, u parketu) ili na njegovom/njenom jastučetu ili kućici. Dakle EFFIPRO nanosimo na našeg ljubimca, ali sa njim možemo i da isprskamo navedena mesta, što onda predstavlja potpunu zaštitu. Važno je da se napomene da i nakon upotrebe EFFIPRO-a, svrab (alergijska reakcija na pljuvačku buve) od ranijih ujeda, može da potraje, a vreme i intenzitet su individualni, kao i kod ljudi. Ukoliko je intenzitet svraba veliki preporučujem upotrebu specijalnog VIRBAC-ovog šampona ALLERMYL-a, koji se pokazao odličan i bezbedan za ovu svrhu.

Zbog svih gore navedenih činjenica, EFFIPRO je prihvaćen u evropskoj veterinarskoj medicini sa toplom preporukom od strane preko 70% veterinara male prakse (podatak iz IPSOS HEALTH, septembar 2008.)

Indeks tekstova

  • ZYLKENE KAPSULE PROTIV STRESA
  • KILTIX, SCALIBOR I FORESTO OGRLICE
  • EFFIPRO SPREJ (VIRBAC)
  • Datum poslednje izmene 2020-05-12